Sonera Desktop Security - suojaa yksittäisille työasemille FAQ

Tältä sivulta löydät vastaukset Sonera Desktop Securityn useimmin kysyttyihin kysymyksiin.Usein kysytyt kysymykset

 • Miten Sonera Desktop Security eroaa kuluttajille suunnatusta Sonera Internet Tietoturva-palvelusta?

  Teknisesti molemmat palvelut pohjautuvat F-Securen tietoturvasovellukseen muutamin ominaisuuspoikkeamin. Isoimmat eroavaisuudet ovat: yritystuote sisältää hallintaportaalin ja raportoinnin sekä haavoittuvien sovellusten tunnistuksen, muttei lapsilukkoa (joka on puolestaan saatavilla kuluttajatuotteessa).

 • Mikä on Sonera Desktop Security?

  Sonera Desktop Security on F-Securen tietoturvaohjelmistoon perustuva palvelu, jota Sonera tarjoaa yritysasiakkailleen työasemien ja kannattavien tietokoneiden suojaamiseen tietoturvauhkilta.

 • Toimiiko Desktop Security Windows Server-käyttöjärjestelmissä?

  Ei toimi. Windows 2008 Server, Advanced Server ja Datacenter Server sekä Windows 2003 Standard Edition, Enterprise Edition, Datacenter Edition, Web Edition ja Windows Small Business Server 2003-käyttöjärjestelmät eivät ole tuettuja. Tuetut käyttöjärjestelmät ovat Windows 7 & 8 (32/64-bit), Windows Vista (32/64-bit), Windows XP (32 bit) sekä Mac OS. F-Secure tarjoaa palvelinkäyttöjärjestelmille erillisen antivirus-ohjelman.

 • Onko palvelua saatavissa Unix, Linux-käyttöjärjestelmille?

  Ei ole. Näiden järjestelmien virusuhka on vähäinen ja käyttöjärjestelmät tarjoavat palomuuripalvelun sisäisenä palveluna.

 • Voinko asentaa Desktop Securityn useampaan työasemaan kuin mitä sopimuksessamme on määritelty?

  Ette voi. Palvelun hallintaportaalissa voitte selailla käytössä olevia lisenssejä sekä tarvittaessa poistaa poistuneet laitteet, jolloin lisenssit vapautuvat uudelleen käyttöön.

 • Miten voin poistaa ohjelman?

  Ohjelman poistamisen tulee tapahtua seuraavassa järjestyksessä, käyttämällä Control Panelissa olevaa "Add/Remove Programs" -valikkoa (Windows XP) tai "Programs and Features" (Windows 7 ja 8). Poista ohjelma noudattaen seuraavia ohjeita:

  1. Avaa "My Computer"
  2. Avaa "Control Panel"
  3. Valitse "Add Remove Programs" tai "Programs and Features"
  4. Valitse "Sonera Desktop Security"
  5. Klikkaa "Remove" tai "Uninstall"

  Seuratkaa näitä ohjeita tarkasti, muutoin ohjelman poistaminen ei onnistu. Huomioikaa, että virusturvan ja palomuurin poistaminen voi olla yrityksenne tietoturvapolitiikan vastaista.

 • Mistä tiedän että ohjelma on asentunut ja toimii?

  Oikeaa toimintaa osoittavat Windowsin kellon viereen on ilmaantunut F-Securen tai Soneran logo ohjelmistoversiosta riippuen ja se, ettei logossa ei ole mitään "ylimääräistä", kuten punaista "kieltomerkkiä" päällä. Windows XP-käyttöjärjestelmässä logo voi olla olla piilotettuna, jolloin tarvitsee painaa <-symbolia tehtäväpalkissa. Windows 7-käyttöjärjestelmässä tai Windows 8-käyttöjärjestelmän työpöytänäkymässä ikoni voi olla piilotettuna >-merkistä löytyvän ikonivalikon sisään.

 • Koneeni ei ole verkossa. Miksi Desktop Securityn asennus pysähtyy virheilmoitukseen lisenssin syöttämisen jälkeen?

  Desktop Securityä ei voi asentaa ilman toimivaa verkkoyhteyttä. Lisenssin kelvollisuuden varmistamiseen tarvitaan yhteys päivityspalvelimelle.